lauantai 25. heinäkuuta 2009

Uusi lääke lupuksen hoitoon?

Washington Post lehdessä kerrottiin muutamia päiviä sitten lupuksen hoitoon kehitetystä kokeilussa olevasta lääkkeestä . Tulokset ovat olleet lupaavia viimeisissä testauksissa.Uutta lääkettä on odoteltu jo 50 vuotta! Jos kaikki sujuu hyvin seuraavassa testaussarjassa,lääkkeen kehittänyt yhtiö voi hakea sille FDA:n hyväksyntää jo ensi vuonna,jolloin lääke voisi päästä markkinoille jo loppuvuonna 2010.
Lääke,nimeltään Benlysta, on ensimmäinen uusi lupukseen kehitetty lääke,joka on osoittanut jonkinlaista potentiaalia.

4 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Hieno juttu!
Onko Israelissa sama systeemi kuin Suomessa, että valtio (täällä siis Kela) korvaa lääkkeet?

Susa kirjoitti...

Hienoa!

Kuulitko muuten siita etta Michael Jacksonilla oli lupus?

Marja-Leena kirjoitti...

Luin nyt vasta ensimmäisen kerran tätä blogiasi. Todella ikävää, jos olet sairastunut autoimmuunisairauteen. Ehkä siinä kuitenkin on kortisonistakin apua. Mistähän syystä elimistö alkaa hyökätä itseään vastaan? Oletko altistunut jollekin aineelle tietämättäsi ja elimistösi on siitä syystä menettänyt kykynsä reagoida oikein. Outo sairaus todella.

Yaelian kirjoitti...

Veera> Täällä on hieman erilainen systeemi eli näin: pakollinen terveysvakuutus jokaiselle, 4 tai oliko 5 eri sairaskassaa ,johon voi liittyä valintansa mukaan.Maksu kuukaudessa tulojen mukaan, voi maksaa lisäosaa niin on parempi vakuutus (onneksi mulla oli se...). Iso osa lääkkeistä korvattavia,siis maksetaan apteekissa vain murto-osa niistä,jotkut harvinaisemmat lääkkeet sitten eivät ole tässä "korissa".Mutta mun Prednisoni on ja maksoin 12 pv kuurista 1½ euroa.Mutta toivottavasti ei tarvitse uudelleen sitä ottaa.....

Susa; tuota en tiennyt ,että MJ:llä oli myös lupus.

MarjaLeena:Kiitos kommentistasi. Ei ikävä kyllä vielä tiedetä syitä lupuksen puhkeamiseen, sehän ei ole perinnöllistä,mutta isälläni oli reuma ja siskollani ALS, molemmat autoimmunikaatiosairauksia, joten ehkä jonkinlainen taipumus on ollut olemassa,Aurinkoihottumaa mulla on ollut vuosikausia, mutten ole ajatellut,että se olisi ollut jonkun sairauden merkki.Tuo kortisonisteroidi oli sellaista, mitä en haluaisi ottaa uudelleen, vaan ihan pakon edessä.